Salată de praz și cartofi cu șuncă de Praga
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 500 g cartofi mai mărunți, sare, 300 g praz, 2 cepe, 100 g șuncă de Praga cu grăsime cu tot, 1 legătură mărar, 150 g iaurt, 150 ml lapte, piper proaspăt macinat.
Mod de preparare: Se spală cartofii și se fierb 15 minute în apă cu sare. Se curăță prazul, se îndepărtează părțile de culoare verde închis și se taie fîșii late de 2 cm. Ceapa curățată se taie mărunt, iar șunca de Praga cubulețe. Se spală mărarul, se zvîntă și se toacă. Se prăjesc cubulețele de șuncă la foc mic, într-o tigaie de teflon, se adaugă ceapa și fîșiile de praz și se lasă să se călească pînă ce devin sticloase. Cartofii se scurg, se lasă puțin să se răcească și se curăță de coajă. Cei mai mari se taie eventual în două, iar ceilalți se lasă întregi. Se amestecă iaurtul cu laptele, se încorporează sarea și mărarul tocat și se toarnă peste cartofi. Se adaugă amestecul de șuncă + ceapă + praz, se lasă peste noapte să se pătrundă bine și, înainte de a servi salata, se mai gustă o dată de sare și piper.
|