Salată de roșii umplute cu varză albă
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1/2 kg rosii, 1/2 kg varza alba, 1/4 kg ardei grasi rosii.
Sosul: 1 galbenus rascopt, 1 lingurita mustar, 2 linguri ulei, 1 lingurita otet, sare, 2 linguri patrunjel tocat.
Mod de preparare: Rosiile se scobesc de miez dupa ce se taie la fiecare un capacel. Se presara interiorul cu sare. Varza se taie fidea si se freaca bine cu sare, se amesteca cu miezul rosiilor tocat, cu ardeii taiati fisii subtiri si patrunjel verde tocat. Galbenusul rascopt, trecut prin sita, se freaca cu mustar, otet, ulei, apoi se toarna sosul peste legume si se amesteca usor. Se umplu rosiile cu acest amestec, se pune capacelul la loc si se aranjeaza rosiile pe o farfurie.
|