Salată de sfeclă roșie cu alune
Rețetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h 10 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 8 sfecle mici, 2 cepe, 2 linguri de alune, 2 linguri unt (margarina), 3 linguri faina, 1/2 l concentrat de legume (apa + Vegeta sau Knorr), sare, piper, 1 lingurita zeama de lamaie, 1 legatura codite de ceapa verde, 100 g smantana.
Mod de preparare: Se fierbe sfecla pana ce se-nmoaie (30-45 de minute), se curata si se taie in sferturi potrivite. Se zdrobesc alunele si se rumenesc intr-o tigaie - fara grasime - intorcandu-le mereu. Se scot din tigaie, se pune untul la incins si se calesc cca doua minute ceapa tocata si faina. Se sting cu zeama de legume si se lasa sa mai fiarba 5 minute la foc mic. Se gusta de sare, piper si se adauga sucul de lamaie. Se incorporeaza sfecla si se lasa sa se incalzeasca in sos, 5 minute. Se taie coditele de ceapa rondele, se presara impreuna cu alunele prajite peste sfecla, iar la sfarsit se toarna deasupra smantana.
|