Salată de țâri
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: medie
Porții: 4
Ingrediente: 10 țâri, 5 legături mărar verde, ulei, oțet, piper (boabe) după gust.
Mod de preparare: Batem țârii cu un ciocan de lemn pe amândouă părțile, apoi îi frigem pe un grătar la jar domol (sau pe spuză ori pe plită încinsă). Observăm să nu se pârlească și îi rumenim pe amândouă părțile. Apoi îi punem în cuptor să se păstreze fierbinți, pentru curățat. Dacă nu se curăță bine, îi punem din nou pe grătar. Scoatem pielița cu cuțitul.
Tăiem capul și codița, îi desfacem și scoatem șira spinării. Carnea se desprinde în șuvițe, ca niște fâșioare sau așchii subțiri (cu cât sunt mai subțiri, cu atât salata iese mai frumoasă). Pe măsură ce curățăm țârii, îi punem într-un castron cu oțet. Punem mărar tânăr (numai frunzulițele) peste țâri. Adăugăm ulei de salată, după gust.
Aranjăm țârii într-o salatieră și îi lăsăm câteva ore la rece, pentru ca să se îmbibe bine, și îi servim la începutul mesei.
|