Salată de țelină cu cașcaval și ciuperci
Rețetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 20 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 250 g cascaval, 3 linguri smantana dulce, 1 salata verde, 150 g ciuperci din conserva, 1 tulpina de telina, 1 para coapta, 1 mar rosu, 50 g nuci, 2 linguri zeama de lamaie, 3 linguri otet alb, 4 linguri untdelemn, sare, piper alb.
Mod de preparare: Se taie cascavalul in bastonase subtiri. Se spala telina, i se scot frunzele si se taie tulpina in lamele fine.
Se curata para, se spala marul, se taie amandoua cubulete, se stropesc cu o lingura de zeama de lamaie si se amesteca cu telina si cascavalul.
Se prepara sosul, amestecand otetul cu sarea, piperul si incorporand apoi in ele smantana.
Se alege salata, se spala, se zvanta si se asaza frunzele pe un platou. Peste ele se rasfira ciupercile spalate si taiate felii subtiri si se stropesc cu sucul de lamaie ramas.
Se pune la mijloc compozitia de legume, fructe si cascavalul, deasupra se toarna sosul si se presara nucile rumenite intr-o tigaie (fara grasime) si frunzele de telina taiate marunt.
|