Salată de vară combinată
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: Pentru 10 portii: 1 kg rosii, 500 g ardei gras, 500 g castraveti verzi, 500 g ceapa, 20 g sare, 150 ml ulei, 75 ml oțet, 200 g telemea, 5 oua fierte tari, 100 g masline, 3 g piper, 50 g marar verde.
Mod de preparare: Rosiile se taie felii, ardeii in lungime, castravetii se curata, se spala, se taie felii si se scurg, ceapa se taie pestisori (rondele), ouale se taie felii in lungime. Se prepara sosul pentru salata din: ulei, oțet, piper și sare. Se așează legumele pregatite in straturi alternative, in salatiere, se adauga sosul si verdeata. Se decoreaza cu ouă, masline si telemea rasa. Se recomandă ca antreu, inainte de preparatul de bază sau însotită la fripturi.
|