Salată de vară dulce-acrișoară
Rețetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 25 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: O legatura de ridichi rosii, 4-5 rosii mijlocii, un castravete de sera cu coaja cit mai subtire (150-200 g), 3 ardei grasi nu foarte mari, 100-150 g cirese dulci mari, 100-150 g de brinza dulce de vaci, 200 g smintina, 50 g telemea sarata, sare, piper.
Mod de preparare: Castravetele, rosiile, ardeii se taie bucatele nu prea mici si se pun intr-un castron. Ridichile se taie si ele si se tin 10 min. pe o farfurie dupa ce se sareaza bine pentru a se inmuia, apoi se clatesc sub jet de apa si se pun in castronul cu rosiile. Ciresele se curata de simburi si se pun si in castron. Brinza se amesteca cu smintina si apoi se toarna in castron si se amesteca totul, se rade deasupra 3/4 din telemea si se condimenteaza dupa gust. Se rastoarna in vasul din care se va servi si se rade deasupra restul de telemea.
Se poate orna cu un kiwi, cu care se poate si acri un pic.
Se serveste la cartofi prajiti si friptura sau cu frigarui.
|