Salată de vinete cu gălbenuș de ou
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: medie
Porții: 4
Ingrediente: 1 kg vinete, 150 ml ulei, sare, 1-2 cepe, 1 gălbenuș crud.
Mod de preparare: Vinetele se coc pe o plită bine încinsă, la flacără iute. Se curăță de coajă foarte bine, fără sa intre în contact cu apa, pe cât posibil. Se pun apoi la scurs pe un fund de lemn puțin înclinat. După ce s-au scurs, se toacă cu un cuțit de lemn, plastic sau inox, ca să nu se înnegrească.
Pasta rezultată se pune într-un castron și se adaugă ceapa tocată mărunt, sarea, gălbenușul, se amestecă bine, după care se adaugă uleiul în șuvoi subțire, amestecând mereu. Când uleiul s-a terminat și salata s-a albit, este gata.
Se servește cu roșii proaspete.
|