Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Salată de vinete la borcan
Rețetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 6 vinete mari, 200 ml untdelemn, sare, 1/2 lamaie.

Mod de preparare: Se coc vinetele pe foc deschis (flacara sau jar), se curata cu un cutit de lemn, se lasa sa se scurga de apa, asezate pe o sita sau pe un fund de lemn inclinat. Se toaca bine cu tocatorul de lemn, se adauga untdelemnul, sarea, zeama de lamaie, se amesteca bine. Pe fundul borcanului, se pune o bucatica de panza curata, inmuiata in untdelemn, apoi vinetele tocate, deasupra, alta bucatica de panza inmuiata in untdelemn. Se lasa un loc gol de 1 cm, care se completeaza cu untdelemn. Se fierbe in bain-marie o ora si jumatate. Dupa ce se raceste, se pune in camara, pe raft. Inainte de a fi consumate, se amesteca cu ceapa tocata.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.