Salată de vinete la borcan
Rețetă de post (vegetariană)
Timp de preparare: 2 h 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 6 vinete mari, 200 ml untdelemn, sare, 1/2 lamaie.
Mod de preparare: Se coc vinetele pe foc deschis (flacara sau jar), se curata cu un cutit de lemn, se lasa sa se scurga de apa, asezate pe o sita sau pe un fund de lemn inclinat. Se toaca bine cu tocatorul de lemn, se adauga untdelemnul, sarea, zeama de lamaie, se amesteca bine. Pe fundul borcanului, se pune o bucatica de panza curata, inmuiata in untdelemn, apoi vinetele tocate, deasupra, alta bucatica de panza inmuiata in untdelemn. Se lasa un loc gol de 1 cm, care se completeaza cu untdelemn. Se fierbe in bain-marie o ora si jumatate. Dupa ce se raceste, se pune in camara, pe raft. Inainte de a fi consumate, se amesteca cu ceapa tocata.
|