Salată din carne de căprioară
Rețetă tradițională din Mexic
Timp de preparare: 2 h 30 min.
Complexitate: medie
Porții: 4
Ingrediente: 600 g carne de căprioară (pulpă), sare, 1 ceapă, 10 ridichi, 2 chiles serranos din conservă (se pot înlocui cu 1 ardei chili verde, proaspăt), zeama de la 1 portocală mare amăruie, 2 lingurițe frunze de coriandru tocate.
Mod de preparare: Carnea se lasă aproximativ 1 1/4 ore să fiarbă în apă cu sare. Apoi se scurge apa și se lasă carnea să se răcească, apoi se taie în bucăți mici.
Ceapa și ridichile se taie mărunt, se îndepărtează sâmburii de la ardeii chili și se taie în rondele. Se amestecă ceapa, ridichile, ardeii cu zeama de portocale, frunze de coriandru și sare și se face o marinată.
Carnea se pune într-un castron, se amestecă cu marinata și se lasă o oră în frigider.
Salata din carne de caprioară se servește rece, cu tortillas.
|