Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Salată egeană
Rețetă tradițională din Grecia
Rețetă lacto-vegetariană

Timp de preparare: 35 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 150 g orez nedecorticat, 100 g ceapa rosie, 1 castravete mediu, 100 g telemea de vaca, 1 catel de usturoi, 2 linguri ulei de masline, 3 linguri zeama de lamaie, 1 legatura marar verde, 1 ardei rosu, sare si piper dupa gust.

Mod de preparare: Se spala bine orezul si se fierbe in 500 ml apa, timp de 20 minute, se scurge, se spala si se da deoparte.
Se curata ceapa rosie, se spala si se taie marunt. Se spala castravetele, se curata de coaja si se taie in felii subtiri. Se curata ardeiul de coaja, se curata de seminte si se taie cubulete. Telemeaua se taie cubulete, iar mararul spalat se toaca marunt.
Se amesteca toate int-un castron, cu sare si piper.
Se zdrobeste catelul de usturoi intr-o farfurie, se freaca bine cu sare si 1 lingura de ulei de masline, apoi se adauga treptat zeama de lamaie si se omogenizeaza.
Se toarna peste amestecul din castron si se amesteca din nou. Se serveste dupa 20-30 minute.
Orezul nedecorticat poate fi inlocuit cu orez cu bobul lung.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.