Salată mediteraneană cu anșoa
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 4 ouă fierte tari, 250 g fasole verde, 2 rosii, 1/2 castravete, mărar verde, 1 cățel usturoi, 2 linguri oțet, o lingură zeamă de lămîie, 3 linguri ulei de măsline, o cutie fileuri de anșoa, capere, 12 măsline negre, sare, piper.
Mod de preparare: Se fierbe fasolea în apă clocotită sărată. Se taie toate legumele în bucăți și se toacă foarte fin usturoiul.
Sosul se prepară amestecînd uleiul, oțetul, zeama de lămîie, sarea, piperul și usturoiul tocat. Se varsă sosul peste legume, se adaugă caperele și se amestecă bine. Se taie ouăle în sferturi și se pun deasupra salatei, alternînd cu fileurile de anșoa și cu măslinele.
|