Salată mexicană cu creveți
Rețetă tradițională din Mexic
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 15 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 200 g boabe de porumb, 200 g mazăre verde, 100 g morcov tăiat cuburi, 100 g creveți, 300 g cozi de creveți, 1 morcov mare, 1 țelin, 1 ardei verde gras, 1 ardei roșu gras, 2 roșii, 1 castravete verde, 1 lămîie, 150 g maioneză, 1 lingură ketchup dulce, 1 linguriță cu sos englezesc, 1 leg. mărar, sare, piper.
Mod de preparare: Crevetii se oparesc 4 minute in apa clocotita, se scurg de zeama si se lasa la racit. Morcovul, telina, ardeii grasi si castravetele se taie fideluta si se amesteca cu maioneza, crevetii, ketchup, mararul taiat fin si restul condimentelor.
Se decoreaza cu felii de lamaie si rosii.
|