Salată orientală de primăvară
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Ingrediente: Pentru 10 portii: 2,500 kg cartofi, 250 g ceapa verde, 500 g salata verde, 100 g verdeata, 150 ml ulei, 3 oua fierte, 25 g sare, 500 g rosii, 100 ml otet.
Mod de preparare: Cartofii se spala, se curăță si se taie în rondele, apoi se pun la fiert în apa cu sare. Ceapa verde se curăță, se spala si se taie bucati de cca. 2 cm. Salata verde se curata, se spala si se taie. Rosiile se curata, se spala si se taie rondele. Verdeata se curata si se spala, apoi se taie marunt. Ouale se taie rondele. Componentele pregatite se amesteca intr-un vas impreuna cu sarea, otetul si uleiul. Se controleaza gustul. Se monteaza compozitia in farfurii pentru servit sau pe platou, într-o forma placuta și se decoreaza cu felii de ou.
|