Salată țărănească cu fasole uscată și sardele
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 2 h 45 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1 ceasca fasole boabe (alba), 2 rosii, 2 cepe uscate, 3 cepe verzi, 1 cescuta patrunjel verde, 1/2 ardei gras rosu. Pentru sos - 1/4 ceasca ulei de masline, 1-2 linguri zeama de lamaie, 2 lingurite marar verde tocat, sare, piper, 5 fileuri de sardele (din conserva).
Mod de preparare: Se pune fasolea pe foc si, cand incepe sa fiarba, se trage oala (cu capac) deoparte si se lasa sa stea o ora. Se scurge, se spala, se pune fasolea inapoi in oala si se acopera cu apa. Se lasa sa fiarba 40 de minute, pana ce se-nmoaie, si se scurge din nou.
Se curata rosiile de pielita, se taie in doua, se indeparteaza semintele si se toaca ceva mai mare. Se pune fasolea intr-un castron, se adauga rosiile, ceapa uscata taiata marunt, ceapa verde taiata rondele, patrunjelul tocat si ardeiul rosu taiat fasii.
Se prepara sosul, amestecand uleiul, zeama de lamaie, mararul, sarea si piperul si apoi se toarna peste salata. Se acopera vasul cu un capac si se tine o ora la frigider. Inainte de a o servi, se taie sardelele fasii lungi si se asaza din loc in loc peste salata.
|