Salată verde cu pătrunjel, crutoane și pate de ficat
Timp de preparare: 10 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 2 salate mici, 1 legatura patrunjel, 4 felii de bagheta, 80 g pate de ficat.
Pentru sosul vinegreta: 2 portocale, 5 linguri ulei de floarea-soarelui, 1 lingura otet de mere, 1 lingurita mustar iute, sare, piper macinat.
Mod de preparare: Se curata salata, se spala si se taie (se rupe) bucati potrivite. Se aleg frunzele de patrunjel, se spala si se zvanta. Se prepara sosul vinegreta: se curata o portocala de coaja (inclusiv de pielita alba), se desface felii si se taie bucatele marunte. A doua portocala se stoarce, iar zeama se amesteca cu uleiul, otetul si mustarul, se sareaza si se pipereaza. Se aseaza salata verde si patrunjelul pe o farfurie intinsa (eventual pe un platou) si peste ele se toarna sosul vinegreta. Deasupra, se presara bucatele de portocala. Feliile de paine se prajesc, se lasa sa se raceasca, se ung cu pateu de ficat.
|