Salată verde cu sos de ouă tari
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 2 salate, 2 ouă tari, 1 linguriță muștar, sare, piper, 100 ml ulei, 2 linguri zeamă de lămîie, pătrunjel, 1 ceapă mică tocată foarte mărunt.
Mod de preparare: Se desfac foile de la salată, se spală bine în cîteva ape reci, apoi se lasă să se scurgă.
Între timp, se prepară sosul: gălbenușurile de ou răscopt se sfărîmă cu furculița într-o farfurie. Se adaugă sarea, piperul și muștarul, apoi uleiul turnat cîte puțin și se freacă cu o lingură de lemn. Se adaugă și ceapa tocată fin.
Foile de salată se aranjează pe o salatieră și peste ele se toarnă sosul de ou. Se presară cu pătrunjel verde tocat și albușul de ou răscopt, tăiat în felii foarte subțiri sau tocat.
|