Șalău cu garnitură de orez și legume
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 35 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 1 șalău de 600 g, 200 g făină, 1 lămâie, 100 g orez, 3 ardei grași sau 2 linguri pastă de ardei, 2-3 morcovi, 3-4 linguri margarină, 1 legătură mărar, 1 legătură pătrunjel, sare, condiment tip Delikat.
Mod de preparare: Se curăță peștele, se spală bine și se taie bucăți care se presară cu sare, se dau prin făină și se prăjesc în margarină topită.
În acest timp, se curăță morcovii și ardeii și se taie rondele sau cubulețe. După ce s-a rumenit peștele, se scoate pe un platou și se călesc legumele tăiate în margarina rămasă.
Se spală și orezul și se pune la fiert cu 2 căni de apă și 1 linguriță condiment. După ce a fiert orezul și s-au rumenit legumele, se așează pe platou pe lângă pește, se presară verdeață tocată ș sei ornează cu felii de lămâie.
Preparatul va fi și mai aspectuos dacă se prăjește peștele întreg.
|