Șalău cu roșii meridional
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 50 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: Un șalău de 1 kg, sare, ulei, usturoi, piper, roșii, vin, sos de roșii, pătrunjel verde tocat.
Mod de preparare: Se curăță șalăul, se taie felii, se sărează, se pune într-o tavă și se unge cu ulei. Se presară deasupra usturoi tocat mărunt și piper pisat, se dă apoi la cuptor.
Când peștele este aproape rumenit, se pune deasupra fiecărei bucăți câte o felie de roșie și se bagă din nou la cuptor. După ce s-au rumenit și roșiile, se stinge cu un pahar de vin alb, la care se adaugă 1/2 pahar de sos de roșii. Se lasă să mai dea o dată în fiert. După ce s-a răcit, se presară deasupra pătrunjel verde tocat mărunt. La fel se pregătește mâncarea de somn cu roșii.
|