Șalău sau cod umplut
Timp de preparare: 50 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1,5-2 kg fileuri de cod sau de salau, 4 linguri suc de lamaie, 200 g costita afumata, 400 g ciuperci, 2 linguri pesmet, 1 ou, 1 plic arome pentru peste (se gaseste la pravalii), sare, piper, 100 g unt, 1 lamaie intreaga, 2 vinete lungi si subtiri.
Mod de preparare: Se spala fileurile de peste, se zvanta in hartie absorbanta si se stropesc cu zeama de lamaie. Se taie costita in feliute, apoi se prajeste intr-o tigaie, pana devine crocanta. In untura lasata, se calesc ciupercile spalate, curatate si taiate in sferturi sau in jumatati (in functie de marime). Jumatate din costita prajita se amesteca cu ciupercile, pesmetul, oul si condimentele pentru peste, se gusta de sare si de piper.
Se unge bine tava cuptorului cu unt si se asaza pe ea unul din fileurile de peste. Se intinde deasupra umplutura de ciuperci, apoi se pune al doilea file de peste. Se topeste untul si se rastoarna peste pestele de deasupra, apoi se pune lamaia taiata felii.
Se curata vinetele de coaja, se taie felii subtiri si se pun alaturi de peste, in tava. Se baga la cuptor si se lasa 40 de minute.
Cand e gata, se presara restul de costita prajita.
|