Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Saleuri cu chimen
Rețetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: medie

Porții: 12

Ingrediente: 150 g unt, 200 g faina, 200 g branza de vaca, 1 ou, chimen, sare.

Mod de preparare: Branza de vaci proaspata, scursa de zer se trece prin sita, apoi se amesteca cu untul frecat si cu sare, pana se formeaza un aluat omogen.
Se pune aluatul pe farfurie, se acopera cu un servet si se da la rece, cca 2-3 ore.
Se scoate de la frigider si se intinde pe o planseta presarata cu putina faina.
Foaia intinsa, de 0,5 cm grosime se taie cu ruleta sau cu un cutit, in fasii lungi de 10 cm si late de 2 cm, sau cu paharul in rotunduri de diverse marimi.
Se ung cu ou batut si se presara chimen deasupra, se pun la cuptor la foc potrivit, se lasa in cuptor pana se rumenesc.
In loc de chimen, se poate presara mac sau branza rasa.
Paharul sau cutitul pentru taiat aluatul in forme, se trece inainte prin faina ca sa nu se lipeasca de aluat.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.