Sandviciuri calde cu cașcaval
Rețetă tradițională din Olanda
Rețetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 15 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 16 felii de baghetă (pîine albă), 150 g cașcaval, 150 ml lapte, 80 g unt moale, sare, piper.
Mod de preparare: Încingeți cuptorul la 180 grade C și ungeți o tavă mai mare cu unt.
Radeți cașcavalul, puneți-l într-un bol, adăugați laptele, puțină sare și piper măcinat și amestecați-le bine.
Ungeți toate feliile de pîine cu unt (doar pe o parte) și puneți 8 dintre ele pe tavă, cu partea unsă în sus.
Turnați peste fiecare cîte puțin din amestecul de cașcaval cu lapte, așezați deasupra celelalte 8 felii de pîine unse (cu partea unsă peste cașcaval) și dați-le 10 minute la cuptor, să se rumenească.
Serviți-le calde, cu salată verde bine asezonată.
|