Sandviciuri cu avocado
Rețetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 2 avocado, 200 g fasole albă, 2 căței de usturoi, 3 roșii, 200 g parmezan, 1 legătură de pătrunjel, 2 lămîi, o pîine, sare, piper, crackers.
Mod de preparare: Fasolea se pune la înmuiat cu o seară înainte și se fierbe în apă cu sare pînă cînd se înmoaie.
Cînd este călduță, se lasă într-un vas împreună cu două bucăți de avocado curățate de coajă și sîmbure, usturoiul curățat de coajă, sarea și piperul.
O roșie se curăță de pieliță, se taie cuburi și se pune peste celelalte ingrediente. Se adaugă pătrunjelul tocat, sucul de la o lămâie și se pasează totul cu un mixer.
Crema rezultată se acoperă cu folie de plastic și se introduce la rece pentru zece minute.
Pîinea se taie în felii potrivit de groase, se ung cu crema de avocado și se decorează cu restul de roșii și avocado stropit cu suc de lămîie și tăiat în felii.
Se presară parmezan ras, verdeață tocată și se servesc imediat.
În loc de felii de pîine, se pot folosi cu succes bucăți de crackers.
|