Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Șarlotă cu mere
Rețetă lacto-vegetariană

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: medie

Porții: 6

Ingrediente: 1,5 kg mere, 80 g unt + încă 20 g pentru uns forma, 200 g zahăr pudră, 1 plic zahăr vanilat, 80 g stafide, 30 pișcoturi, 5 linguri rom.
Pentru ornat: 2 mere, 50 g unt, 10 cuburi de zahăr.

Mod de preparare: Puneți stafidele la macerat într-o lingură de rom.
Curățați merele, îndepărtați partea lemnoasă și tăiați-le bucățele. Încingeți untul într-o tigaie și căliți-le 3 minute la foc iute. Adăugați zahărul - pudră și vanilat - și stafidele, cu rom cu tot, și lăsați-le să fiarbă circa 15 minute, amestecînd ușor din timp în timp. Lăsați-le să se răcească. (Compotul trebuie să fie moale și puțin caramelizat).
Ungeți o formă de șarlotă.
Amestecați romul rămas cu 100 ml de apă. înmuiați repede partea plată a pișcoturilor și tapetați cu ele forma de jur împrejur (pișcoturile sînt puse în picioare cu partea bombată spre pereții formei) și apoi pe fund (pișcoturile se pun pe orizontală, strînse bine unul lîngă celălalt).
Umpleți forma, alternînd un strat de compot cu unul de pișcoturi și terminați cu un strat de pișcoturi, cu partea plată în jos, lipite bine unele de altele. Acoperiți forma cu o farfurie, puneți peste farfurie o greutate și țineți șarlota la frigider pînă a doua zi.
Înainte de a o servi, curățați cele 2 mere pentru decorat, tăiați-le bucăți și rumeniți-le în unt, la foc potrivit, cam 3-4 minute pe fiecare parte. Cînd le întoarceți, aveți grijă să nu se rupă și verificați dacă sînt pătrunse cu vîrful unui cuțit. Lăsați-le apoi să se răcească pe o farfurie. Puneți într-o crăticioară cubulețele de zahăr cu o lingură de apă rece și lăsați-le să fiarbă la foc iute, pînă ce se caramelizează frumos (să nu fie maronii). Turnați peste ele încă o lingură cu apă și acoperiți vasul cu un capac.
Scoateți șarlota pe un platou și ornați-o cu bucățile de măr. În final, turnați peste șarlotă și mere sosul caramel.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.