Sarmale de varză acră cu carne de curcan și nuci
Timp de preparare: 1 h 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 750 g carne de vacă și de curcan, două verze acre, o ceșcuță de orez, 2-3 crenguțe de busuioc, 3 cepe, miezul de la o franzelă, 200 g miez de nucă măcinată, 4 linguri de iaurt și sare după gust.
Mod de preparare: Carnea tocată se înăbușă împreună cu ceapa, orezul, miezul de nucă și sarea. Ultimele se adaugă franzela și busuiocul. După ce se rulează, sarmalele se așază în cratiță - alternând un rând de varză și unul de sarmale. Umplem cratița cu un amestec de zeamă de varză, apă și bulion, în cantități egale. Când sunt rumenite se mai adaugă suc de roșii.
Se servesc fierbinți, cu ardei (verde sau uscat), cu iaurt și mămăliguță.
|