Sarmale din Ormansag
Timp de preparare: 1 h 45 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: Pentru 20 de sarmale: 500 g carne de porc, 2 kg varza acra, 100 g de porc afumat, fiert, 20 frunze varza murata, 200 g ficat de porc, 2 cepe rosii, 150 g slanina afumata, 2 catei de usturoi, 150 g orez, 400 ml smantana, 120 g untura, sare, piper macinat, 50 g faina, boia dulce, maghiron, 2 oua.
Mod de preparare: Se taie slanina cubulete, ceapa marunt, iar ficatul si garful cuburi, usturoiul se zdrobeste. Slanina se prajeste in untura, carnea si ficatul se dau prin masina de tocat. Se indeparteaza nervurile frunzelor de varza, orezul se caleste putin si se inabusa pe jumatate.
Cubuletele de slanina se prajesc, in untura rezultata se caleste ceapa si ficatul, se adauga carnea de porc tocata, orezul, garful, se condimenteaza cu boia, sare, piper, maghiran si usturoi, se leaga compozitia cu ou. Umpltura se pune in foile de varza si se ruleaza. Doua treimi din varza taiata marunt se pune pe fundul vasului, peste care se aseaza sarmalele care se acopera cu varza taiata ramasa, se adauga apa si se lasa totul la fiert. Se ingroasa cu smantana amestecata cu faina, se da din nou in clocot.
|