Sărmăluțe cu urdă în foi de ștevie
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 50 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: 1,5 kg urda proaspata, 2 legaturi ceapa verde, 2 kg. foi de stevie, 50 g faina, 200 g suc de rosii, 2 oua, 200 g orez, 3 legaturi marar, 150 g unt, 200 ml lapte, 400 g smantana, 500 ml bors.
Mod de preparare: Se oparesc foile de stevie si se scurg bine. Urda se amesteca cu 1 legatura ceapa verde si mararul, tocate marunt. Se fierbe orezul si apoi se amesteca cu urda, ouale si sarea. Separat se prajeste in unt cealalta legatura de ceapa tocata, care se amesteca apoi cu compozitia de mai sus. Se fac sarmale mici care se pun intr-o cratita tapetata cu frunze, se adauga borsul, sucul de rosii si se lasa sa fiarba. Din lapte, unt si faina se prepara un sos alb care se toarna peste sarmale, cand acestea au scazut si se lasa sa mai dea un clocot.
Se servesc cu mamaliguta si smantana.
|