Sărmăluțe în foi verzi
Timp de preparare: 1 h 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 100 g carne, 30 g orez, 10-12 foi de vita, 15 ml ulei, marar, o lingurita zeama de lamiie, sare, o lingura iaurt, 1/2 ceapa fiarta, cimbru.
Mod de preparare: Se da carnea prin masina de tocat impreuna cu ceapa fiarta, apoi se amesteca cu orezul, putina sare si uleiul. Foile verzi se spala, se curata si se oparesc. Se imparte apoi carnea in foile oparite, se formeaza sarmalele si se aseaza intr-o craticioara cu cimbrul si mararul. Se acopera cu apa calda si se fierb acoperite, la foc incet. In timpul fierberii se adauga borsul fiert separat, cu care se continua fierberea pina cind sint bine patrunse in interior. Daca se acresc cu zeama de lamiie, aceasta se adauga la urma.
Se servesc cu iaurt.
|