Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Savarină cu fructe
Rețetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Savarina: 90 g faina, 90 g zahar, 2 oua, 2 linguri lapte, 1 lingurita praf de copt, 2 linguri ulei, 1 varf de cutit sare.
Fructele: 2 piersici, 2 caise, 150 g mure, 100 g zmeura, 1 lingura zahar, 2 linguri visinata.
Siropul: 150 g zahar, 1 lamaie.

Mod de preparare: Siropul: Se pun la fiert 300 ml de apa impreuna cu zaharul si coaja rasa de lamaie. Dupa ce da in cateva clocote, se acopera cu un capac si se lasa sa se raceasca.
Aluatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, pana ce incep sa se albeasca, apoi se incorporeaza laptele, pe urma faina amestecata cu praful de copt.
Bateti albusurile spuma, cu un varf de cutit de sare si incorporati-le usurel in compozitie.
Umpleti 4 forme de savarina pe doua treimi. Bagati-le la cuptor si coaceti-le 15 minute. - Scoateti savarinele din forme. Puneti-le intr-un vas adanc, cu ajutorul unei linguri; stropiti-le, fierbinti, cu siropul racit si strecurat. Dupa ce-au absorbit complet lichidul, se baga la frigider doua ore. - Spalati si stergeti caisele, curatati piersicile de pielita. Taiati-le cubulete. Fructele de padure se spala si se lasa sa se scurga. Se pun toate fructele intr-un castron. Se pudreaza cu zahar, se stropesc cu visinata si se baga la frigider.
Cu cateva minute inainte de a le servi, se pun fructele si zeama lasata in adancitura din mijlocul savarinelor si de jur-imprejurul lor pe farfurii si se garnisesc cu frisca batuta.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.