Scoici cu sos de roșii picant
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: medie
Porții: 4
Ingrediente: 1 kg scoici, 1 kg roșii, 2 cepe, 4 căței de usturoi, 1 ardei iute, 300 ml vin alb, 75 g parmezan, sare, piper, ulei de măsline, pătrunjel, mentă, paste, orez, cuș-cuș.
Mod de preparare: Scoicile se curăță bine cu o perie, se spală în apă rece și se pun într-un castron. Cepele și usturoiul se curăță de foi și se toacă mărunt.
Roșiile se spală, se curăță de pieliță și se toacă mărunt.
Se încinge puțin ulei într-o cratiță, se adaugă ceapa și usturoiul tocate mărunt, două linguri de pătrunjel tocat și se călesc timp de cîteva minute.
Se adaugă scoicile scurse de apă, se amestecă și se lasă să se deschidă. Se ia cratița de pe foc, se scot scoicile și se îndepărtează cochiliile.
Se pun din nou în cratiță, se adaugă roșiile tocate, ardeiul iute tocat, vinul, sarea și piperul după gust. Se lasă la fiert timp de 15-25 de minute la foc mediu, se adaugă parmezanul ras, se amestecă și se mai fierbe două minute.
Se presară menta tocată, se amestecă și se servește.
Se servesc alături de cuș-cuș, paste sau orez fiert.
|