Scrumbie în pergament
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 25 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 1 kg scrumbie (2-4 pești), 100 ml ulei, 1 lămîie, 1 legătură mică de pătrunjel verde, sare, piper.
Mod de preparare: Scrumbiile se curăță (se taie pe burtă pentru a se scoate intestinele), se spală și se freacă apoi cu sare și piper. Se crestează cu două x-uri pe ambele părți, după care se ung cu puțin ulei și în interior, și în exterior. Se învelește fiecare pește într-o bucată de hîrtie pergament și se așează pe un grătar încins. Se lasă cîte 8-10 minute pe fiecare parte (depinde de grosimea peștelui). Se scot apoi peștii din pergament și se pun pe platoul de servire, lăsîndu-se să se răcească bine.
În acest timp, se pregătește un sos din restul de ulei, zeama de lămîie, sarea, piperul, pătrunjelul verde tocat. Se toarnă acest sos peste scrumbiile reci și se servesc.
|