Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Scrumbie în pergament
Rețetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Porții: 4

Ingrediente: 1 kg scrumbie (2-4 pești), 100 ml ulei, 1 lămîie, 1 legătură mică de pătrunjel verde, sare, piper.

Mod de preparare: Scrumbiile se curăță (se taie pe burtă pentru a se scoate intestinele), se spală și se freacă apoi cu sare și piper. Se crestează cu dou㠓x”-uri pe ambele părți, după care se ung cu puțin ulei și în interior, și în exterior. Se învelește fiecare pește într-o bucată de hîrtie pergament și se așează pe un grătar încins. Se lasă cîte 8-10 minute pe fiecare parte (depinde de grosimea peștelui). Se scot apoi peștii din pergament și se pun pe platoul de servire, lăsîndu-se să se ră­cească bine.
În acest timp, se pre­gă­tește un sos din restul de ulei, zeama de lămîie, sarea, piperul, pătrunjelul verde tocat. Se toarnă acest sos peste scrumbiile reci și se servesc.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.