Scrumbii cu ciuperci (I)
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 4 scrumbii proaspete, 250 g ciuperci, verdeață tocată, 1 lămîie, sare, 3 linguri unt, 1 pahar vin alb, piper măcinat.
Mod de preparare: Se curăță scrumbiile, se înlătură capul, se golesc de intestine și se spală cu apă rece. Se sărează și pe dinăuntru și pe dinafară, se lasă să stea cu sarea cîteva minute. Se spală ciupercile, se taie felii subțiri și se pun cu o lingură de unt să scadă pe foc mic, împreună cu sare și piper măcinat. Cînd ciupercile s-au înmuiat bine, se adaugă un păhărel de vin alb și se lasă să fiarbă acoperit.
Scrumbiile se prăjesc în unt, se scot și se așează pe un platou adîncit. Se stoarce deasupra lor o lămîie și se servesc calde, cu garnitura de ciuperci bine scăzute.
|