Scrumbii cu ciuperci (II)
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 4 scrumbii de cîte 250-300 g fiecare, 200 g ciuperci, 2 cepe uscate, 4 fire de ceapă verde, 1 pahar vin alb sec, 1 lămîie, 2 gălbenușuri, 120 g unt, 1 legătură mică de pătrunjel verde, sare, piper.
Mod de preparare: Se curăță ciupercile și ceapa uscată, se taie julien, iar ceapa verde se taie în bucăți lungi de 2-3 cm. Scrumbiile se curăță, înlăturîndu-li-se capul și intestinele, se spală și se usucă apoi cu un prosop de hîrtie. Se taie în bucăți și se ung cu sare și piper, după care se pun într-o tigaie fierbinte, în care s-au topit 50 g unt. Se adaugă peste ele ciupercile, ceapa uscată și ceapa verde. Se toarnă vinul, zeama de lămîie, se acoperă vasul și se lasă să fiarbă, la foc mediu, timp de 20-25 de minute. Cînd este gata, se scot legumele și peștele și se așază pe platoul de servire. Zeama se lasă să scadă pe foc, legându-se sosul cu cele două gălbenușuri și restul de unt.
Se acoperă scrumbiile și garnitura de legume cu sos și se presară pătrunjel verde tocat mărunt.
|