Scrumbii la tigaie
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 20 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 1 kg scrumbie (2-4 pești), 25 ml ulei, 1 lămâie, 1 legătură mică de pătrunjel verde, sare, piper.
Pentru garnitură: 500 g cartofi sau 500 g legume (ceapă, ardei gras, gogoșar, roșii, morcov, broccoli).
Mod de preparare: Se curăță scrumbiile, înlăturându-li-se capul, se spală, se taie în două (dacă sunt mai mici, peștii se pot pregăti și întregi, dar fără cap), se usucă folosindu-se un prosop de hârtie și se freacă apoi cu sare și piper.
Se pune pe foc o tigaie de teflon și se lasă până se încinge bine, după care se unge doar cu puțin ulei (e de preferat să se folosească o pensulă) și se pun bucățile de scrumbie în ea. Nu este nevoie de mai mult ulei, deoarece peștele este foarte gras. Se prăjesc scrumbiile pe ambele părți, după care se așază pe platoul de servire și se decorează cu pătrunjel tocat și feliuțe de lămâie.
Se pot folosi, drept garnitură, cartofi natur sau legume la tigaie.
|