Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Scrumbii la tigaie
Rețetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 20 min.

Complexitate: redusă

Porții: 4

Ingrediente: 1 kg scrumbie (2-4 pești), 25 ml ulei, 1 lămâie, 1 legătură mică de pătrunjel verde, sare, piper.
Pentru garnitură: 500 g cartofi sau 500 g legume (ceapă, ardei gras, gogoșar, roșii, morcov, broccoli).

Mod de preparare: Se curăță scrumbiile, înlăturându-li-se capul, se spală, se taie în două (dacă sunt mai mici, peștii se pot pre­gă­ti și întregi, dar fără cap), se usucă folosindu-se un prosop de hârtie și se freacă apoi cu sare și piper.

Se pune pe foc o ti­gaie de teflon și se lasă până se încinge bine, după care se unge doar cu puțin ulei (e de preferat să se folosească o pensulă) și se pun bucățile de scrumbie în ea. Nu este nevoie de mai mult ulei, deoarece peștele este foarte gras. Se prăjesc scrumbiile pe ambele părți, după care se așază pe platoul de servire și se decorează cu pătrunjel tocat și feliuțe de lămâie.

Se pot folosi, drept garnitură, cartofi natur sau legume la tigaie.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.