Scrumbii marinate
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Porții: 6
Ingrediente: 2 scrumbii mijlocii, 2 cepe, 1 morcov mic, boabe de piper, boabe de muștar, 1 frunză de dafin, cîteva măsline, 5 linguri ulei, 2 îinguri oțet.
Mod de preparare: Se aleg scrumbii sărate, cu lapți. Se țin 24 ore în apă ca să se desăreze, schimbând apa odată sau de două ori. Se curăță, se scoate șira spinării. Se taie bucăți și se așază rânduri într-un borcan, alternând bucățile de scrumbie cu felii de ceapă și cu felii de morcov tăiate subțire. Se adaugă măslinele puțin fierte, boabele de piper, boabele de muștar, frunza de dafin. Peste acestea se toarnă următorul sos: se freacă bine lapții într-un castron, se pune ulei, puțin câte puțin, și se subție cu oțet până se face un sos albicios. Deasupra se toarnă de un deget ulei, se leagă borcanul și se lasă 5-6 zile să se marineze.
|