Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Semilune cu migdale și peltea de gutui
Rețetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Porții: 8

Ingrediente: 1 lămîie, 3 albușuri, 400 g zahăr pudră, 550 g migdale curățate și măcinate, 3 linguri peltea de gutui, încă puțin zahăr pudră.

Mod de preparare: Se spală lămîia cu apă fierbinte, se rade coaja și se stoarce.
Se bat albușurile spumă, adăugînd cîte puțin zahăr pudră, iar la sfărșit zeama de lămîie. Se ia din spumă 150 g (o ceașcă) și se păstrează la frigider pentru glazură.
În restul de spumă, se incorporează migdalele și coaja de lămîie și se lasă să stea la rece aproximativ o oră.
Se intinde un aluat de 1 cm grosime pe planșeta pudrată cu zahăr sau între doua folii de plastic, se taie cu forma sau cu gura unui pahar semilune (de circa 3 cm) și se așează pe o tavă tapetată cu hîrtie pentru copt.
Se încinge cuptorul la 120 grade C.
Se încălzește pelteaua de gutui, se amestecă bine ca să fie netedă și se unge fiecare semilună, iar peste peltea se întinde un strat din glazură ținută la frigider (spumă de albușuri).
Se dau la cuptor și se coc 30-35 de minute.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.