Sfeclă roșie umplută cu ciuperci
Rețetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 6 sfecle (de circa 200 g fiecare), 6 linguri ciuperci taiate marunt, 2 cepe mici (de arpagic), 1 lingura de ulei, 400 g cartofi fainosi (fierti), 200 g branza de vaci condimentata cu ierburi, piper, 1/2 legatura codite de ceapa verde, sare de mare, 200 g smantana subtire (sau frisca nebatuta).
Mod de preparare: Se spala bine sfeclele (cu peria) sub jetul de apa si li se taie capacelul. Cu o lingurita se scobeste miezul, lasandu-se o margine de circa 1 1/2 cm. Se fierb aproximativ 8 minute in apa cu sare, se intorc cu gura in jos si se lasa sa se scurga. Ceapa si ciupercile se taie marunt, se prajesc putin in uleiul incins si se lasa sa se raceasca. Se zdrobesc cartofii cu furculita, se amesteca cu ceapa, ciupercile, branza si coditele de ceapa verde taiate rondele. Se sareaza, se pipereaza si, cu amestecul astfel preparat, se umplu sfeclele, care se asaza intr-o forma rezistenta la foc. De jur imprejurul lor se pune miezul scobit, condimentat cu sare si piper, iar deasupra se toarna smantana. Se acopera forma cu un capac, se baga in cuptorul incins la 170 grade C si se lasa aproximativ 75 de minute. Pentru ca umplutura sa nu se inchida prea tare la culoare, la jumatatea timpului de copt, capacul poate fi inlocuit cu hartie de pergament.
|