Șnițel cu ciuperci și orez
Ingrediente: Pentru 10 portii: 1 kg carne pentru fripturi, 500 g ciuperci fierte, 200 g cascaval, 150 g faina, 4 oua, 100 g smintînă, 250 ml ulei, 500 g orez, 1 l supa, 100 g unt, sare, piper, dupa gust.
Mod de preparare: Carnea se spala, se zvîntă, se portioneaza cite o bucata la portie, se sareaza si se bate cu ciocanul de șnițele. Din ouale batute spuma, 1/2 din cantitatea de cascaval ras, faina, smintîna si sare, se pregateste un sos bine omogenizat prin care se trec bucatile de carne si se prajesc in uleiul fierbintat. Orezul se alege, se spala, se scurge si se fierbe in supa cu apa, sare si piper. La sfirsitul fierberii, cand s-a redus lichidul, se adauga 1/2 din cantitatea de unt; ciupercile se scurg si se taie lamele apoi se soteaza in untul ramas. Se serveste in farfurie snitelul cu garnitura de ciuperci, orez si cascavalul ras deasupra.
|