Șnițel cu sos și smântână
Timp de preparare: 1 h 20 min.
Complexitate: medie
Porții: 10
Ingrediente: 1 kg carne pentru fripturi, 150 ml ulei, 200 g ceapa, 50 g faină, 1 I supa, 20 g boia de ardei, 100 g pasta de tomate, 300 g smantana, sare.
Mod de preparare: Carnea se spala, se zvinta, se portioneaza, se bate cu ciocanul de snitele si se sareaza. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Bucatile de carne se trec prin faina, se inabusa in ulei cu putina supa si se scot in alt vas. In sosul format se inabusa ceapa si apoi se adauga boiaua si pasta de tomate dizolvata in putina supa. Cind ceapa s-a inabusit, se adauga restul de supa si se continua fierberea cca 30 minute. Sosul format se strecoara peste snitele inabusite si se fierb impreuna cca 20 minute. Spre sfirsit se adauga smintina si se amesteca usor componentele. Se serveste cu garnituri din legume, dupa preferinta.
|