Șnițel de porc cu bacon și must
Timp de preparare: 1 h 30 min.
Complexitate: medie
Porții: 4
Ingrediente: 4 felii șnițel de porc (circa 175 g fiecare), 5 linguri făină, sare, piper, 3 linguri ulei, 750 g ciuperci mici, 300 g ceapă, 3 roșii, 5 boabe de piper, 500 ml must, 1-2 foi de dafin, 1 linguriță măghiran uscat, 4 felii bacon.
Mod de preparare: Se spală carnea, se usucă și se dă prin 3 linguri făină, amestecate cu sare și piper măcinat.
Se încinge uleiul într-o tigaie groasă și mai adâncă și se prăjește carnea circa 2 min. pe ambele părți; se scoate și se pune deoparte.
În grăsimea rămasă, se pun ciupercile curățate și tăiate în jumătate (dacă e cazul), se prăjesc ușor, se adaugă ceapa tăiată mărunt, foile de dafin, măghiranul, sare, puțin piper măcinat, boabele de piper, se toarnă mustul, se pun roșiile curățate de coajă și de semințe și tăiate cubulețe și, la sfârșit, se presară restul de făină desfăcută cu puțină apă.
Se pun feliile de carne într-o formă termorezistentă, se toarnă sosul de ciuperci peste ele, se așază deasupra feliile de bacon și se introduce vasul în cuptorul încins pentru circa 1 oră.
|