Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Șnițel din piept de pui cu crustă
Rețetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porții: 4

Ingrediente: 4 felii de piept de pui (a 150 g fiecare), sare, piper, 1 kg cartofi nesfărîmicioși, 1 cățel de usturoi, 1 gălbenuș, nucșoară, 4 linguri ulei, 750 g conopidă, 10 g unt sau margarină.

Mod de preparare: Se spală carnea, se zvîntă, se bate bine, se sărează și se piperează. Cartofii (cruzi) spălați și curățați se dau pe răzătoarea mică și se amestecă bine cu usturoiul zdrobit, gălbenușul, sarea, piperul și nucșoara rasă. Se învelesc feliile de carne într-un strat de cartofi și se prăjesc în uleiul încins, la foc potrivit, cca 20 min., întorcîndu-se pe ambele părți.
Se spală conopida, se rupe buchețele și se fierbe - cu capac - în 500 ml apă sărată, circa 10 min. Se scurge bine și se rumenește ușor în unt sau margarină. Se servește lîngă șnițelele cu crustă de cartofi.
Crusta reușește bine dacă nu stoarceți cartofii rași, pentru că amidonul o menține întreagă. Folosiți, pe cît posibil, cartofi care nu se sfărîmă la fiert.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.