Șnițel vienez (II)
Rețetă tradițională din Austria
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 4 bucăți de carne de vițel (a 150 g), sare, piper proaspăt măcinat, 2 linguri făină, 2 ouă, 1 lingură lapte, 8 linguri pesmet, 4 linguri unt topit.
Mod de preparare: Se spală carnea, se zvîntă și se aplatizează cu lama unui cuțit lat. Se taie fiecare bucată cel puțin în 3, astfel încît să fie în total 12 șnițele mici, se sărează și se piperează.
Se dau prin făină, apoi prin oule bătute cu lapte și la sfîrșit prin pesmet, se scutură eventual surplusul de pesmet și se prăjesc pe ambele părți (pînă ce se rumenesc frumos) în untul încins. Se lasă să se scurgă puțin pe hîrtie absorbantă și se servesc imediat.
|