Șnițel vienez de vițel
Rețetă tradițională din Austria
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Porții: 8
Ingrediente: 1 kg pulpă vițel, 2 ouă, 1 pahar pesmet, 1 pahar făină, 2 linguri untură.
Mod de preparare: Se taie carnea felii potrivit de groase, în curmezișul fibrelor. Se bat feliile ușor cu ciocanul de lemn. Se sărează, apoi se trec prin făină, ou bătut și prin pesmet. Se prăjesc în tigaie, în grăsime foarte bine încinsă, la început la foc iute, apoi la foc mai domol. Șnițelul se prepară în momentul cînd trebuie servit la masă.
Se servește cu cartofi prăjiți, cartofi fierți și opăriți cu unt și verdeață tocată mărunt, piure de cartofi sau cu diferite legume fierte și opărite cu unt. De asemenea, se poate servi cu salată verde, salată de varză roșie, castraveți și gogoșari în oțet.
|