Șnițele cordon bleu
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 4 felii mari si subtiri de carne de vitel (a 180 g fiecare), piper negru, 1 lingurita boia dulce, 4 felii subtiri sunca de Praga (circa 50 g), 4 felii subtiri cascaval (circa 50 g), 2 linguri faina, 2 oua, sare, 6-8 linguri pesmet, 3 linguri unt topit, 1 lamaie.
Mod de preparare: Se bat bine feliile de carne si se presara pe ambele parti piper si boia. Pe fiecare jumatate de felie se aseaza cate-o felie de sunca si una de cascaval, dupa care carnea se pliaza in doua si se fixeaza cu scobitori. Se dau apoi, pe rand, prin faina, ou si pesmet (care se apasa bine cu degetele), se lasa putin sa se odihneasca si se prajesc 5 minute pe fiecare parte, mai intai la foc iute, apoi la foc potrivit. Cand s-au rumenit frumos, se scot pe un platou, se garnisesc cu felii de lamaie si se servesc fierbinti cu salata verde si rosii.
|