Șnițele cu sos de smântână
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 4 șnițele de porc (cca 150 g bucata), sare, piper proaspăt măcinat, o lingură făină, 100 g ciuperci proaspete, 6 linguri unt topit, 400 ml smîntînă, 2 legături de mărar proaspăt.
Mod de preparare: Șnițelele se sărează și se piperează puțin, pe urmă se dau prin faină. Ciupercile se taie în felii subțiri. Se pune untul la încins și se prăjesc șnițelele pe ambele părți la foc potrivit. Apoi se așează la cald. Ciupercile se prăjesc în sosul în care s-a prăjit carnea, se amestecă încontinuu. Se adaugă smântâna, se amestecă totul și se lasă puțin pe foc. Se condimentează cu sare, piper și mărarul tocat mărunt și se toarnă peste șnițel.
Se servesc calde cu tăiței lați și salată verde.
|