Șnițele de legume
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 55 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 1/2 kg cartofi noi, 2 cepe, 3 morcovi, 1 țelină, 2 rădăcini de pătrunjel, 1 legătură mărar, 1 legătură pătrunjel, 4 ouă, 200 g făină, sare, piper, ulei.
Mod de preparare: Curățați cartofii, ceapa, morcovii, țelina și rădăcina de pătrunjel. Puneți la fiert morcovii, țelina și pătrunjelul în apă cu sare, iar după 15 minute, adăugați cartofii tăiați cuburi. După ce au fiert legumele și s-au răcit, le scurgeți de zeamă și le treceți prin mașina de tocat sau le pasați cu furculița. Adăugați ceapa tocată, 2 ouă, verdeața tocată, sare și piper după gust și 2 linguri de făină și omogenizați compoziția. Bateți apoi ouăle rămase cu făină cît să obțineți un aluat ca o smîntînă mai groasă. Formați șnițele din compoziția de legume pe care le treceți prin amestecul de ouă și făină și le prăjiți în ulei încins.
Sînt bune cu orice salată de sezon sau chiar numai cu ridichi de lună.
|