Șnițele de pui în susan, cu salată de cartofi și roșii
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 300 g rosii, 300 g cartofi fierti (din ziua precedenta), 2 tulpini de praz.
Sosul marinat: 8 linguri de concentrat de legume (Knorr + apa), 4 linguri otet de mere, 2-3 lingurite mustar (nu prea iute), sare, piper, 2 linguri ulei de masline.
Snitelele: 200 g piept de pui (sau curcan), o lingura faina, un albus, 4-6 linguri susan, o lingura unt topit.
Mod de preparare: Se spala rosiile, li se scot capacelele, se taie in doua si fiecare jumatate in felii. Se curata cartofii de coaja si se taie felii. Se curata prazul, se spala si se taie rondele.
Sosul marinat: Se amesteca concentratul de legume (fiert si racit), otetul, mustarul, sarea si piperul. Se adauga uleiul, batand sosul cu furculita. Se toarna peste rosii, cartofi si praz si se amesteca bine.
Snitelele: Se taie pieptul de pui fasii late de-un deget. Se sareaza, se pipereaza, se dau mai intai prin faina, apoi prin albusul batut si la urma prin susan si se prajesc in untul bine incins.
Se servesc fierbinti, impreuna cu salata de cartofi si rosii.
|