Șnițele de țelină
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 20 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 1 rădăcină mare de țelină (1,2 kg), sare, 3 linguri sos de tomate cu usturoi, 100 g brînză telemea de oaie, 6 linguri pesmet, 4 linguri cașcaval ras, 6 linguri făină, 2 ouă, 30 g unt.
Mod de preparare: Se curăță țelina de coajă, se spală și se taie felii groase de 1,5 cm.
Se fierb feliile "al dente" în apă cu sare (circa 8-10 minute de cînd începe să clocotească), se răstoarnă într-o strecurătoare, se țin puțin sub jetul de apă rece și se lasă să se scurgă pe hîrtie absorbantă.
Se taie în fiecare felie de țelină o fantă și se umplu fantele cu sos de tomate și fîșii de telemea.
Se amestecă pesmetul cu cașcavalul ras.
Se dau feliile de țelină prin făină, ou și pesmet + cașcaval și se prăjesc în untul încins, pînă ce se rumenesc frumos pe ambele părți.
|