Somn la cuptor cu ciuperci
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 50 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1 kg somn, 200 g ceapă, 1 cutie de 250 g ciuperci conservate, piper boabe, piper pisat, pătrunjel, 2 linguri de pastă de roșii, 150 ml ulei, 100 ml vin alb sec, 100 ml apă căiduță.
Mod de preparare: Peștele se curăță, se împarte în porții, se sărează și se lasă să se scurgă. Ceapa se taie mărunt și se călește în 100 ml ulei, peste care se pun ciupercile tăiate. în acest sote se toarnă bulionul, vinul și apa și se lasă să dea un clocot. Se unge o tavă cu ulei, se presară câteva boabe de piper, se aranjează bucățile de pește, peste care se varsă sosul de ciuperci, se presară sare, piper pisat, pătrunjel tocat mărunt. Se coace la cuptor circa 35 de minute.
Somul se servește cald, cu pătrunjel tocat pe deasupra.
La fel se pregătesc crapul sau macrourile.
|