Somon cu garnitură de cuș-cuș
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă
Porții: 2
Ingrediente: 200 g cuș-cuș, 2 fileuri de somon, 2 ardei grași (roșu și galben), pătrunjel verde, ulei de măsline, sare, piper.
Mod de preparare: Se unge peștele cu ulei și se presară cu sare și piper. Se coace pe grătarul bine încins.
Se pun la fiert 200 ml apă cu sare. Cuș-cușul se pune într-o strecurătoare. Când apa clocotește se pune strecurătoarea deasupra, pe baia de abur și se acoperă. Se lasă astfel 5 minute.
Se spală ardeii și se toacă mărunt.
Se încing 5 linguri de ulei de măsline. Se pun ardeii tocați. După 1 minut se adaugă cuș-cușul, se presară sare, piper și pătrunjel tocat și se amestecă ușor. Se oprește focul.
Se întinde un pat de cuș-cuș, peste care se pune file-ul de somon.
|